simple image

Fold lungerne ud med kæmpe flip-flap

Idræt er sundt for alle – også for elever med astma. Derfor har Astma-Allergi Danmark lavet en kæmpe flip-flap med idrætsøvelser, der tager hensyn til astmabørn.

Op mod hvert 10. skolebarn har astma. Det gør sygdommen til en af de hyppigst forekommende sygdomme i folkeskolen. Når der er elever med astma i klassen, er planlægningen af idrætstimen endnu vigtigere end normalt, da det er afgørende for at sikre, at eleverne kan deltage på lige fod med deres raske klassekammerater.

Astma-Allergi Danmark har derfor udviklet et undervisningsmateriale, som består af en flip-flap, plakat og en lærervejledning med læringsark. Undervisere på landets folkeskoler kan bruge materialet til at få mere bevægelse og leg ind i undervisningen, mens der tages hensyn til elever med astma.

Koordination, kondition og kræfter

Flip-flappen gør det let at få bevægelse og leg ind i undervisningen. Eleverne får blandt andet trænet både koordination, kondition og kræfter. Og så er flip-flappen sjov og god til at skabe kontakt mellem børn, da den motiverer til, at de samarbejder for at få legene til at fungere. Som bonus kan flip-flappen let kombineres med at lære de yngre elever farver, tal og ord.

Der er desuden udviklet en række forslag til, hvordan flip-flappen kan bruges bedst muligt på de forskellige klassetrin. Eleverne kan også selv udvikle øvelserne, så de bliver sværere at gennemføre, eller de kan folde deres egne flip-flapper som en vej til mere bevægelse i skoledagen. Selvom flip-flappen er udviklet til undervisningsbrug, er den også oplagt, når eleverne har brug for en legepause. Ligesom den selvfølgelig kan anvendes af alle, der gerne vil have inspiration til øvelser med astma.

Vil du også prøve flip-flappen?

Flip-flappen er gratis og kan bestilles ved at ringe på telefon 43 43 59 11 eller ved at skrive til info@astma-allergi.dk.

Du kan også selv printe flip-flappen:

Flip-flappen er udarbejdet med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

Kontakt os

Ring 43 43 59 11 eller send en mail til info@astma-allergi.dk hvis du vil bestille en flip flap eller har spørgsmål til undervisningsmaterialet.