Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Det kan du selv gøre

Inden du tager til lægen, er der nogle ting, der kan være gode at være opmærksom på. Skriv evt. dine observationer ned i en lille kinabog eller på et stykke papir.

Det kan fx være en god idé at holde øje med:

  • hvor meget dit barn hoster. Er det en langvarig hoste? Ofte vænner du dig til, at barnet hoster, så du til sidst ikke lægger mærke til det længere. Men hvis dit barn hoster i en længere periode, bør du få en snak med lægen om det.
  • om dit barn bliver uroligt, når det kommer ned at ligge i vandret stilling. Det kan nemlig være tegn på øreproblemer.
  • om dit barn sover med åben mund. Det kan nemlig være tegn på, at det har polypper: Polypper kan give mere infektion og gøre hosten værre.
  • notér i din egen lille hoste-dagbog (kan bare være et stykke papir), hvor meget dit barn hoster, hvornår det hoster og om det er i forbindelse med en infektion. Det er et godt at have, når lægen spørger ind til dit barns hoste.
  • Husk at fortæl din læge, hvis I har været til vagtlægen med dit barns hoste. Det er med til at give lægen et helhedsbillede og tegne et mønster. Din egen læge får nemlig ikke automatisk at vide, hvis I har været forbi vagtlægen en weekend.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning