Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Astmatisk Bronkitis

Dit barn får diagnosen astmatisk bronkitis, hvis det i forbindelse med en infektion får symptomer på astma. Ved astmatisk bronkitis forsvinder astmasymptomerne igen, når infektionen er nedkæmpet.

Hvis dit barn har astmasymptomer uden at have en luftvejsinfektion, fx i forbindelse med leg eller løb, bruger man diagnosen astma og ikke astmatisk bronkitis.

For nogle børn kan astmatisk bronkitis være en tilbagevendende begivenhed, hver gang barnet får den mindste snue. Andre støder måske kun på diagnosen få gange i de første år.

For 2/3 af børnene forsvinder tendensen til astmatisk bronkitis af sig selv i 3-årsalderen. Den sidste tredjedel, som bliver ved med at have problemer, får ofte en astmadiagnose. De børn der får stillet diagnosen astma, er typisk dem der har svære, vedvarende symptomer, som måske også har børneeksem eller allergi, eller de børn der har forældre eller søskende, som også har astma.

Tryk på ikonet i videoens nedre højre hjørne, for at se den i stort format.

Virus - såsom fx forkølelse - kan give små børn astmatisk bronkitis. Rådgivningen guider til, hvordan du bedst kan hjælpe dit barn til at undgå smitte.

Tal på børn og astmatisk bronkitis

Brug slide-videoen nedenfor til at se, bl.a. hvor mange børn der oplever astmatisk bronkitis og hvor mange der senere får en astmadiagnose.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Giv et medlemskab

Glæd en du holder af med et medlemskab af Astma-Allergi Danmark!

Kom i gang med dit gavebevis her

Webindholdsvisning Webindholdsvisning