Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Astmatisk Bronkitis

Dit barn får diagnosen astmatisk bronkitis, hvis det i forbindelse med en infektion får symptomer på astma. Ved astmatisk bronkitis forsvinder astmasymptomerne igen, når infektionen er nedkæmpet.

Hvis dit barn har astmasymptomer uden at have en luftvejsinfektion, fx i forbindelse med leg eller løb, bruger man diagnosen astma og ikke astmatisk bronkitis. Men det er sjældent at børn under 5 år får en astmadiagnose.

For nogle børn kan astmatisk bronkitis være en tilbagevendende begivenhed, hver gang barnet får den mindste snue. Andre støder måske kun på diagnosen få gange i de første år.

For 2/3 af børnene forsvinder tendensen til astmatisk bronkitis af sig selv i 3-årsalderen. Den sidste tredjedel, som bliver ved med at have problemer, får en astmadiagnose.

Typisk drejer det sig om børn med svære, vedvarende symptomer, med børneeksem eller allergi eller med forældre eller søskende, som har astma.

Tal på børn og astmatisk bronkitis

Brug slide-videoen nedenfor til at se, bl.a. hvor mange børn der oplever astmatisk bronkitis og hvor mange der senere får en astmadiagnose.

Læs mere:
 

Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Video: Rådgivningen snakker astmatisk bronkitis

 

Virus - såsom fx forkølelse - kan give små børn astmatisk bronkitis. Rådgivningen guider til, hvordan du bedst kan hjælpe dit barn til at undgå smitte.

Tryk på ikonet videoens nedre højre hjørne for at se den i stort format.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning