Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Behandling på hospitalet

Det er meget forskelligt, hvilken behandling man giver astmabørn. Men som tommelfingerregel inddeler man børn i to grupper: dem med moderate symptomer og dem med svære symptomer.

Moderate symptomer

Hvis sygeplejerskerne vurderer, at dit barn har almindelige, moderate astmasymptomer, vil hun behandle det med akutmedicin (svarende til fx den blå Airomir), ofte adskillige gange på en time. Det sker ved hjælp af en indåndingsbeholder (kaldes også maske eller spacer) (LINK til nærmere forklaring).

Herefter falder vejrtrækningen til ro hos langt de fleste børn, og de hvæser mindre.

Svære symptomer

Hvis dit barn hvæser og er meget påvirket af sin besværede vejrtrækning, kalder sygeplejersken på en læge, som vurderer, hvilken behandling, der er bedst. Det kan være inhalationer med den akutvirkende medicin, eller der kan være behov for at give binyrebarkhormon enten som mikstur eller som inhalation. Denne behandling tager lidt længere tid om at virke, og ofte kan man først se effekten efter nogle timer.

Alle børn – også dem med moderate symptomer - bliver undersøgt af en læge, inden de bliver sendt hjem. Lægen vurderer, om dit barn skal fortsætte med behandling, efter hjemkomsten.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning