Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Udskrivning

Hvæserbørn bliver først sendt hjem, når de er afslappede, har en pæn kulør og normal eller næsten normal vejrtrækning.

Nogle børn har brug for en behandling over nogle timer, mens andre børn skal fortsætte behandlingen og observeres i længere tid. Ganske få har brug for at overnatte.

 

Men personalet bekymrer sig ikke kun om børnene. Det er også vigtigt at de har en fornemmelse af, at du som forælder har forstået, hvordan du skal give medicinen, og hvor vigtigt det er at reagere på forskellige symptomer. Som udgangspunkt bliver du og dit barn altså ikke sendt hjem, før I alle sammen er trygge ved det.

Derfor bliver mange forældre sendt hjem med en masse information i form af gode råd og pjecer, men det er selvfølgelig meget afhængigt af, om det er første gang I er på hospitalet, eller om I har prøvet det før.

Rygestoptilbud m.m.

Hvis du eller din partner ryger, vil personalet forklare, hvordan rygning skader lungerne på dit barn. På nogle hospitaler tilbyder man endda forældrene hjælp til at stoppe med at ryge.

Kom igen inden for 24 timer

På mange hospitaler har man noget, der hedder 24-timers reglen. Den går i al sin enkelthed ud på, at I til hver en tid kan henvende jer på hospitalet igen inden for et døgn efter indlæggelsen.

Faktisk er det ikke sjældent, at nogle kommer igen dagen efter. Det kan være, at barnet har fået feber eller at behandlingen ikke har virket godt nok. Tag hellere på hospitalet igen og få dit barn tjekket en gang for meget end en gang for lidt.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning