Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Bronkial Termoplastik

Til at behandle svær ukontrolleret astma kan man benytte en teknik der hedder Bronkial Termoplastik. Det er en behandling, som kun tilbydes få steder i Skandinavien.

Selve behandlingen foretages med en såkaldt lungekikkert. Den føres ned gennem luftrøret og ud i de mindre luftrør – bronkierne – en efter en. Når lungekikkerten når ud i en luftvej, udfoldes fire metaltråde, der opvarmer vævet til 65 grader C.

Ved den høje temperatur svækkes de glatte muskler omkring bronkierne, og deres følsomhed nedsættes. Derfor trækker musklerne sig ikke så let sammen, og der forekommer færre symptomer på astma. Ca. en tredjedel af lungerne behandles pr. gang, og behandlingen gennemgås tre gange pr. patient med tre ugers mellemrum. Hver behandling tager ca. 45 minutter.

Behandlingen vil blive tilbudt voksne patienter, der lider af svær, ukontrolleret astma på trods af bedste medicinske behandling.

Kilde: Odense Universitetshospital

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

3 tips til at være
velbehandlet
  1. Din læge er nøglen til at være velbehandlet. Insistér på at blive ordentligt udredt, og husk astmakontrol hos lægen - også når det går godt.
  2. Udarbejd en behandlingsplan i samarbejde med lægen.
  3. Kontakt din læge, hvis du oplever forværring eller nye symptomer.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning