Web Content Display Web Content Display

På hospitalet

Modtagelse

Typisk vil en sygeplejerske tage imod jer og meget hurtigt vurdere dit barns tilstand udseende og vejrtrækning. Forbered jer på, at I ikke nødvendigvis kommer til efter tur. De dårligste børn kommer til først.

Husk medicinen

Hvis dit barn får medicin, er det en god idé at tage det med på hospitalet, så personalet kan se, hvad dit barn har fået. Men gå ikke i panik, hvis du glemmer nattøj og tandbørste i skyndingen - hospitalet har stort set alt, hvad I har brug for.

Undersøgelse

Når det bliver jeres tur, kommer I ind i et undersøgelsesrum, hvor en sygeplejerske i løbet af meget kort tid vurderer, hvad lige netop dit barn har brug for.

Det sygeplejersken typisk kigger efter er:

  • Hvor hurtigt trækker dit barn vejret?
  • Hvilken lyd er der, når dit barn trækker vejret. Er den fx meget hvæsende?
  • Hiver dit barn så meget efter vejret, at huden ligesom bliver suget helt ind mellem ribbenene?
  • Dit barns bevidsthedsniveau. Har det stadig en gnist i øjnene eller er det sløvt?
  • Dit barns kulør. Er dit barn blegt og evt. lidt blålig omkring munden og under neglene, tyder det på, at det får for lidt ilt.
  • Sygeplejersken måler også hvor meget ilt, der er i blodet med et lille apparat, hvor en slags klemme bliver sat på barnets finger. Det er helt ufarligt, gør ikke ondt og tager kun nogle sekunder.

Alt det tager kun et øjeblik for sygeplejersken, som herefter beslutter, hvad der videre skal ske med dit barn.

HC Andersens Børnehospital har lavet en hjemmeside, hvor du ved hjælp af små animerede tegnfilm kan forberede dig på besøg og indlæggelse. Se fx hvordan priktest, lungefunktonsmåling eller behandling med spacer foregår.

Web Content Display Web Content Display