Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Granulat og piller

Hos børn over 2 år med mild vedvarende astma kan leukotrienantagonister desuden anvendes som alternativ til lavdosis inhalationssteroid behandling.

Det kræver dog, at der ikke fornylig har været et alvorligt astmaanfald, hvor der har været brug for steroid i tabletform. Det skal desuden være vist, at barnet ikke er i stand til at anvende inhalationssteroid.

 

Ifølge internationale guidelines kan leukotrienantagonister reducere virusudløste forværringer ved periodisk astma hos børn fra 2-5 år.

Leukotrienantagonister virker forebyggende både på muskelsammentrækningen og på den betændelseslignende tilstand (inflammationen), der er i luftvejene, når dit barn har astma. Luftvejene bliver mindre følsomme, og ofte vil du tåle anstrengelse bedre.

Leukotrienantagonister kan ikke bruges til behandling af akutte astmaanfald. Ved astmaanfald anvendes den hurtigtvirkende, luftvejsudvidende astmamedicin.

Leukotrienantagonist fås som tabletter, tyggetabletter og granulat til børn fra 6 måneders alderen. Disse tages 1 gang dagligt, oftest om aftenen - også i de perioder, hvor du har det godt.

Effekten af behandlingen viser sig indenfor 1 døgns tid.

Tabletterne kan hedde Singulair eller Montegen.

Får dit barn medicin, der ikke er til inhalation, kan du lige her se en billedserie.

Granulat kan være i breve
Granulat hældes op i ske
Granulat kan drysses udover morgenmaden
(OBS - morgenmad må ikke være varm - men kun tempereret og/eller kold
 Granulat skal spises indenfor et kvarter efter, at det er hældt op)

Barn får pille -  nogle piller findes som tyggetabletter

Webindholdsvisning Webindholdsvisning