Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hos familie og venner med astma

Overnatning hos farmor og farfar, børnefødselsdag eller bare en eftermiddag hos en lille ny kammerat. Dit barn skal ud og opleve verdenen, og nogle gange skal du ikke med.

Ved de lejligheder skal bedstefar og bedstemor, legekammeraters forældre eller babysitteren klædes på, så både du og de er trygge ved situationen. Og det på en måde, så de forstår, at dit barns sygdom skal tages alvorlig, men at det samtidig ikke bliver så besværligt og skræmmende, at dit barn ikke bliver inviteret en anden gang.

Hvad skal de vide?

Bedsteforældre og andre, som skal tage vare på dit barn, skal vide:

  • Hvilke symptomer, de skal holde øje med
  • Hvilke ting dit barn evt. skal undgå kontakt med – fx irritanter fra stearinlys, os fra bål og grill eller allergener fra fx hund eller pollen
  • Om der er situationer, de skal være særlige opmærksomme på – fx vild leg
  • Hvilken medicin, dit barn skal have hvornår
  • Hvordan de giver medicinen korrekt
  • Hvad de skal gøre, hvis medicinen ikke virker med det samme eller ikke fjerner alle symptomer
  • I hvilke situationer, de skal ringe til dig
  • I hvilke situationer de skal ringe 112

Gi' en astmaguide

Vi har gjort det nemt at give bedsteforældre og andre ren besked om dit barns astma.

Du udfylder guiden her med oplysninger om dit barn og gennemgår den med de voksne, som dit barn skal besøge. Det giver alle parter tryghed.

Du kan downloade og derefter udfylde og printe guiden.

Astmaguide (word format)

Astmaguide (pdf format)

Medicinen skal med

Dit barns akutmedicin skal naturligvis med på besøg. Det kan være en god idé at have et par ekstra eksemplarer liggende fast fx i vinterjakken og gymnastiktasken. Så er der plads til spontanitet, hvis en hyggelig invitation pludselig dukker op.

Husk, jævnligt at tjekke, at der stadig er medicin tilbage i de ekstra medicinbeholdere og, at udløbsdatoen ikke er overskredet..

Når dit barn skal sove i byen

Hænger dit barns astma sammen med allergi over for husstøvmider, så tag barnets egen dyne og hovedpude med, når det skal sove hos andre.

På den måde er du sikker på, at dyne og pude er blevet vasket ved 60 inden for de seneste tre måneder, så husstøvmidebestanden ikke har fået lov at eksplodere, og dit barn risikerer at få et astmaanfald af en ellers hyggelig overnatning.

Det kan evt. være en idé selv at medbringe et husstøvmidetæt madrasovertræk. Dit barn bør slet ikke sove på en gammel madras, som har fået fugt i fx et sommerhus.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning